Welkom op de site van Peter Visser                                                    Deze website is gebouwd door WinTer


Foto's
Buienradar
KustverdedigingEb en VloedMeteo recordsWeblog

 

 

 

   

Maandag 3 mei 2011
Haagse humor!

Er staat al jaren een bewegwijzering ANWB bord op de Escamplaan. De gemeente moet een DRIP (Dynamisch Route en Informatie Paneel) kwijt en plaatst het zonder verder overleg met de ANWB 20 cm voor het ANWB bord. De situatie is enkele maanden ongewijzigd gebleven, totdat ik de gemeente met onderstaande foto erop wees dat dit niet de bedoeling kan zijn geweest. Het ANWB bord was na 2 dagen weggehaald.


Goed communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten.
 

Zondag 20 maart 2011
Ik wil mijn glas kwijt!

Al wekenlang staan er in Kraaienstein glas- en papierbakken geparkeerd. Als goedwillende burger gooi ik het oud glas niet in de kliko, maar in de glasbak waar het hoort. Maar hoe krijg ik het erin?


Misschien goed mikken?
 

Zaterdag 29 september 2007
Streekbus de weg kwijt?

Goed, de Oude Haagweg in Loosduinen is wegens asfalterings werkzaamheden een aantal weken afgesloten, wegomleggingen geven goede alternatieven aan, toch schijnen sommige chauffeurs helemaal de weg kwijt te raken en rijden woonwijken zonder haltes binnen. Zo ook reed vandaag een Connexxion bus door Houtwijk en bij voetbalvereniging RAVA kwam hij tot ommekeer. Het spreekwoord 'beter ten halve gekeerd...' ging weer op en na wat gekeer en gedraai vond de bestuurder weer de juiste route naar Naaldwijk. De passagiers hadden een extra sight seeing!


Connexxion bus door Houtwijk.Zaterdag 19 mei 2007
Dagje bij Huub Mizee

Vandaag had Huub Mizee (weerman) zijn waarnemers uitgenodigd bij de studio's van RTVWest. Een rondgang door de radio en TV studio's, waaronder de studio met de beroemde groenewand en een bezoekje aan de werkplek van Huub. Onder het genot van een kopje koffie met een overheerlijke aardbeien flaai konden de waarnemers met elkaar kennismaken. Als laatste werd nog even gekeken naar de verwachtingen van komende zondag.


Werkplek van Huub Mizee bij RTVWest

Vrijdag 6 april 2007
Visboer van slag!

Verontwaardigde mensen vanmorgen op het Loosduinse Hoofdplein, de deuren van de 2 banken die het dorp rijk is waren en bleven dicht. Een enigszins op leeftijd zijnde mevrouw die geld stond te pinnen mompelde naar de bankbezoekers: "op Goede Vrijdag zijn de banken altijd dicht". De bankbezoekers keken op en dropen af. Na mijn pinbeurt toog ik naar de visboer, die mij verontwaardigd aankeek. Wij kopen altijd op zaterdag de vis, maar op Goede Vrijdag wijken wij van dat patroon af. "Een dag te vroeg?" vroeg hij. Ik legde hem uit dat het Goede Vrijdag was en dat we dan op die dag geen vlees eten maar vis. "Oh", vervolgde hij, "dan moet ik nog maar snel even naar de visafslag, want dan zullen er vandaag wel meer mensen komen..."
Zijn we nu zo van God losgeslagen, dat we niet meer van Goede Vrijdag afweten?

 
Statie in de kerk O. L. Vr. Hemelvaart te Loosduinen


Dinsdag 13 februari 2007
Randstadrail rijdt!

Sinds gisteren rijdt Randstadrail naar Loosduinen. Een derde partij moest vorige week de HTM ervan overtuigen dat er veilig gereden kan worden op het traject Centraal Station/Loosduinen. Zojuist even bij de eind/begin halte geweest. Opgeluchte reizigers die uitstapten, ze zijn ontsnapt aan een ontsporing. Andere reizigers, die instapten keken zorgelijk. Ze gaan angstige minuten tegemoet, je kon het zo aan hun gezichten aflezen. Er ontbreekt ook nogal wat aan de voertuigen, zo is er geen 'fasten your seatbelt', niet genoeg hang-stangen of -lussen (het aantal zitplaatsen is beperkt, dus moet je gauw staan), er is geen mogelijkheid om de bestuurder aan te spreken en voor de vreemdeling werkt de halte aanduiding niet goed, dus voor de halte Appelstraat, wordt halte Zoutmanstraat aangegeven. Enne denk er aan, stempelen op de perrons, als je in het voertuig zit is daartoe gn mogelijkheid meer en rij je, ondanks je strippenkaart, zwart!


R
andstadrail in de Pisuissestraat in Loosduinen. 

Zondag 28 januari 2007
Randstadrail weer ontspoord

Bij het eindpunt van lijn 3, het Arnold Spoelplein in Loosduinen, liep woensdag- en vrijdagavond een treinstel uit de wissel. Niemand raakte daarbij gewond, het ging om een testtrein zonder passagiers. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het vervoerbedrijf besloten een week langer testritten uit te voeren. Op de perrons heeft de HTM borden geplaatst met daarop de mededeling nog niet in te stappen. Ik stel de HTM voor om na die extra test week, eerst een week te gaan testen met (vrijwillige) passagiers. Ik doe mee!


De gewraakte wissel op het Arnold Spoelplein

Maandag 22 januari 2007

Randstadrail draait proef

Vandaag is de HTM begonnen met proefritten tussen het Centraal Station en eindpunt Loosduinen met de nieuwe RandstadRailvoertuigen. Bekend zijn de 3 ontsporingen van deze nieuwe trein/trams waarbij op 29 november 2006 bij de halte Forepark 15 passagiers gewond raakten. Als alles goed verloopt mogen vanaf maandag 29 januari de passagiers hier instappen. Maar voorlopig dus tot Centraal Station, Zoetermeer en Rotterdam moeten nog even wachten.


Randstadrail voertuig in Loosduinen.

Zondag 31 december 2006

Kerstbomen vervolg

En waar ik bang voor was is gebeurd, de bomen op het Major Plaza van Loosduinen zijn gisteravond door onverlaten in de fik gestoken. De rommel is inmiddels opgeruimd, dat wel! Het is nog de vraag of het mechaniek van het carillon het nog doet, nee dus, het carillon is stil!

Woensdag 28 december 2006

Weer een weerman van de zender!

Weerman Jan Visser uit Monnickendam wordt bij de zender Radio10 Gold (Talpa) na 13 jaar ontslagen. De populaire zender zond rond 11.30 uur altijd het weerpraatje door Jan uit en trok veel luisteraars. De zender (Talpa/10) wil het nieuwe jaar geen weerpraatjes meer en zodoende komt Jan aan de kant te staan. Jan blijft bij Radio Noord-Holland zijn weerpraatjes verzorgen, ook publiceert het dagblad Trouw elke dag zijn weerpraatjes. Ook de respectvolle DJ Tom Mulder (herstellende van een ziekte) wordt tevens bij Talpa/10 ontslagen. Je doet het niet goed Talpa/10!!!

Weerman Jan Visser bij zijn pluviometer in Monnickendam

Maandag 18 december 2006

Kerstbomen vervolg

Afgelopen weekeinde zijn dan de uit de kluiten gewassen kerstbomen op zijn plaats gezet. Naast het carillon op het Major Plaza van Loosduinen. Met heuse verlichting erin (is alleen zichtbaar als het donker is...). Nu maar wachten hoelang het duurt, ik vrees voor het carillon!

 

Woensdag 13 december 2006

Bezoekje aan Wissenkerke

Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan Jules Geirnaerdt in het Zeeuwse Wissenkerke. Jules, waar wij al enige tijd goede banden mee onderhouden heeft in Wissenkerke een eigen meteobedrijf uit de grond gestamd en verzorgt vanuit zijn tijdelijke studio (een tuinhuisje) weerberichten op radio 747am en verzorgt invalbeurten op radio 10 Gold, radio 2 en natuurlijk de regionale zender in Zeeland. Ik geef u zijn slogan nog even mee
: "Bij ons komt het wl uit" 

  

Dinsdag 12 december 2006

Kerstbomen nu al gedumpt?

Vandaag gesignaleerd op ons Major Plaza een tweetal half ingepakt flink uit de kluiten gewassen kerstbomen. Eens zijn ze ergens gepland, vervolgens zijn ze gegroeid en tenslotte heeft iemand ze om gezaagd. Niet zo gek rond de Kersttijd. Maar wat erger is, dat iemand ze nu al heeft gedumpt op het plein! Een kaartje op de stam vermeldt alleen: Verkocht Ruud. Wil Ruud ze een beter plekje geven, morgen is hier markt!

Maandag 11 december 2006

Hip hop muziek

Terwijl de middenstanders hun best doen om het winkelcentrum in Kerstsferen om te dopen, klinkt nog steeds de radio538 hip hop muziek uit de luidsprekers. Ik heb er niet zo op gelet, maar waren er dan ook al geen Sinterklaasliedjes meer?


Zaterdag 9 december 2006

Verkeerde bak

We hebben hier in ons dorp allerlei bakken, papierbakken, glasbakken, schoenenbakken, kledingbakken, afvalbakken, batterijbakken maar nog geen plubakken. Door het onstuimige weer van de afgelopen dagen verdwenen er dus vele paraplu's in de verkeerde bak, meestal zijn dit soort tafereeltjes te zien bij bus/tramhaltes. Maar goed, het was dan ook hondenweer!

Plu in de hondenbak.

Woensdag 6 december 2006

Andere bouwers

Bij Camelot Accountancy (mijn vrouw werkt hier) een stukje verder in het dorp, gaan ze voortvarender te werk. Algehele renovatie en revisie van het een en ander. Het personeel huist 2 weken lang in de kelder van het voormalige Raiffeisenbank gebouw. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Hier wordt gewerkt!

Dinsdag 5 december 2006

De bouwers

De bouwers laten het er weer bij zitten in ons dorp. Jarenlange plannen voor de upgrade in ons oude voormalige tuindersdorp bleven in de kast. Eindelijk vorig jaar sloop van een aantal oude panden, waarna de plaatselijke reformboer in een te slopen pand langer bleef dan gewenst was. Maar afgelopen zomer dan eindelijk nieuwbouw en momenteel ligt de vloer er in. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat de aannemer en onderaannemers mot met elkaar hebben! Hema, Kruidvat en Gall en Gall zullen nog even moeten wachten voor ze hun nieuwe deuren kunnen gaan openen.

De verlaten bouwplaats...

Maandag 4 december 2006

Hij staat er weer.

De welbekende oliebollenkraam is weer in het dorp gearriveerd. Gedurende de maand december doen we ons tijdens de boodschappen weer tegoed aan de heerlijke geur van vers gebakken oliebollen, tijdelijk 6 parkeerplaatsen minder, dat wel!

 
Oliebolboer naast visboer